dimarts, 27 de novembre del 2007

PINTAR OUS DE PASQUA

Primerament haureu de bullir uns quants ous fins que estiguin durs. Simplement els poseu en una olla amb abundant aigua freda amb sal, i conteu 9 minuts des de que l’aigua comenci a bullir; un cop ha fet els 9 minuts, retireu l’olla del foc i aboqueu a dins aigua freda per frenar la cocció. Si algun ou s’esquerda, no el podreu aprofitar per fer el taller (però us el podeu menjar!!).
Mentre els ous es refreden, aneu preparant les pintures. Agafeu 11 gots de plàstic petits (d’aquells per les màquines de cafè) i en cada un hi poseu un color de pintura diferent i un pinzell. Podeu posar-hi els següents colors bàsics: negre, blanc, vermell, blau i groc. I fent una mica de barreges, podeu preparar també els següents colors secundaris:
· Verd = blau + groc
· Taronja = groc + vermell
· Lila = vermell + blau
· Marró = vermell + negre
· Gris = blanc + negre
· Rosa = vermell + blanc
Ara ja és hora de començar a pintar els ous. Recomano que agafeu l’ou amb dos dits de la mà esquerra (la dreta si sou esquerrans), de manera que pugueu pintar-lo sencer sense moure els dits de lloc en cap moment, per no córrer la pintura. Feu servir pinzells d’aquells petits, de traç més fi. Aneu fent petites llepades de diversos colors, superposades entre elles, i variant molt les tonalitats.
Un cop pintat, deixeu assecar l’ou col·locant-lo en una ouera. Per tal que el cartró de la ouera no s’enganxi a la pintura, hauríeu de posar per sobre de la ouera una bossa de plàstic.
Al cap de dos o tres dies, ja estaran a punt per regalar-los (o per vendre’ls, si voleu guanyar uns calerons). Aquests ous són típics de Setmana Santa, i s’acostumen a regalar el Diumenge o el Dilluns de Pasqua. Un cop cuits i pintats, poden durar durant molts anys sense fer-se malbé.
MATERIAL: ous, olla, fogó de gas, (aigua), sal, gots de plàstic petits, pinzells petits de traç fi, pintura plàstica –negra, blanca, vermella, groga i blava–, oueres, bosses de plàstic.