dimarts, 27 de novembre del 2007

TARGETES DE FELICITACIÓ NADALENQUES

1. Preneu una cartolina grossa de colors i retalleu-la per obtenir vàries targes. La tarja que us proposo fa de mida 10x16,2 cm, però si voleu les podeu fer més grosses (compte amb les mides si les voleu ficar dins d’un sobre). Com que la mida estàndard d’una cartolina és de 50x65cm, amb les mides proposades us sortiran 20 targes de cada cartolina.
2. Doblegueu cada tarja per la meitat. La part de davant serà la portada. En ella els nens hi dibuixaran alguna figura: una estrella de Nadal, o un Pare Noël, o un avet, o una espelma, o un àngel, o una campana,... el que vulguin.
Si voleu, aquí podeu trobar algunes plantilles per fer aquests dibuixos:
http://www.primeraescuela.com/themesp/cp_navidad/patrones.htm
3. Aleshores, amb un punxó, retallem la silueta de la figura. Per la banda interior de la targeta, darrera de la portada, hi enganxarem paper de plata, de manera que si mirem la portada pel davant, la silueta que hem retallat ha quedat pintada de color platejat. En comptes de paper de plata també podeu fer servir paper de cel·lofana de colors.
4. A continuació, a l’interior de la targeta i tapant el paper de plata, hi enganxarem un retall (10x8cm) d’un foli de colors (si pot ser, del mateix color que la cartolina).
5. El següent pas és escriure el vostre missatge de felicitació i acabar de decorar la tarja amb alguns dibuixos. Podeu fer servir retoladors de colors, Plastidecors o, fins i tot, retoladors de purpurina.
6. Podeu acabar enganxant-hi al darrera una petita figura retallada d’algun catàleg publicitari de Nadal. Hi acostumen a aparèixer dibuixos com ara Pare Noëls, trineus, fulles de grèvol,...
MATERIALS: cartolina de colors, llapis, gomes, regla, tisores, punxons, paper de plata, paper de cel·lofana de colors, pegament líquid, pegament de barra, folis de colors, retoladors, Plastidecors, retoladors de purpurina, catàlegs publicitaris de Nadal.